close
zoet of zout
contact_phoneNeem contact op

Zorg & Fitness

"Verlichting voor de zorgsector"

Zorgprojecten vragen om wat extra aandacht en advies, samen met interieurarchitecten in installateurs adviseren we onze klanten het gebied van kleuren en materialen, maar ook op gebied van lichtbeleving.

Lichtbeleving

In de zorg heeft de verlichting een extra dimensie, met name in de ouderenzorg kan met de juiste verlichting de kwaliteit van leven enorm verbeterd worden. Veel ouderen die wonen in verzorgingstehuizen komen nog maar weinig buiten of kunnen niet meer zelfstandig een ommetje maken, ze zitten vaak binnen in slecht verlichte ruimtes en krijgen weinig mee van het natuurlijk dag/nachtritme. Onze slimme verlichting kan het natuurlijk dagritme nabootsen, dit kan volledig automatisch, maar kan ook per ruimte op ieder moment handmatig worden ingesteld. Ze kan niet alleen de lichtintensiteit ingesteld worden, maar ook de lichtkleur.

Dynamische verlichting

Dynamische verlichting in de zorg, ook wel Human Centric Lighting genoemd kan het juiste dagritme nabootsen. Een volautomisch systeem dat afhankelijk van het moment van de dag een bepaalde lichtkleur of lichtintensiteit weergeeft. Veel gebruikt in de ouderenzorg zorgt dit systeem voor een beter dag- en nachtritme en voor meer energie voor de bewoners. Daarnaast zorgt het voor de medewerkers voor extra gemak omdat per ruimte tijdelijk de lichtintensiteit aangepast kan worden, handig op het moment van verzorging of verpleging.

Energiebesparing

Door dynamsche verlichting toe te passen kan ook een fikse energiebesparing gerealiseerd worden, denk aan sensoren die registreren of er in iemand door de gangen loopt en verlichting in badkamers en toiletten. Als er niemand in de ruimte aanwezig is gaat het licht vanzelf uit.

Brandvertragend

Alle door ons gebruikte materialen zijn ook brandvertragend te leveren, denk aan NEN en B1/M1/A1 Certificeringen. 

Kunnen wij u helpen met uw zorgproject, neem vrijblijvend contact met ons op

bedrukte hanglamp met nostalgische foto'srechthoekige lampenkappenRing of Light lampen en plafondlampenDonut lampenkap van 250cm met LEDHouten hanglampen bolvormigzwarte hanglampen boven balieplafondlampen in verschillende diameters met LEDpanelenHanglampen van stof en LEDpanelenVerlichting tandartsHanglampen met blenderLampenkappen met 3 fittingen in verschillende kleurenLampenkappen off whitecreme lampenkappen met blenderHanglampen met bodemafdichting

Loading